POZIV NA SARADNJU OD AUTORA NOVE KNJIGE O RAŠĆANIMA I SRBIMA DUVNA

Novinar Momčilo Karan privodi kraju pisanje knjige „RAŠĆANI - hronika sela i života, stradanja i raseljavanja Srba iz Duvna“. Tim povodom autor poziva sve Srbe iz Duvna gde god živeli danas po Srbiji, Republici Srpskoj ili po svetu da daju svoj doprinos da knjiga bude što sadržajnija tako što će mu u što karćem roku dostaviti sve vrste priloga (stare fotografije, fotokopije dokumenata, tekstove o ljudima i događajima, porodična stabla, stihove gange...) za koje smatraju da bi bilo dobro i svrsishodno da budu objavljeni u knjizi. Priloge treba slati na e-mail: slakaran@eunet.rs


Momčilo Karan je u decembru 2017. godine objavio knjigu „POZNATI DUVNJACI“, ali će i u novoj knjizi imati deo posvećen pre svega najpoznatijim Srbima iz Rašćana i Duvna (rođenjem ili poreklom). Svi koji imaju predloge koje ličnosti zaslužuju da se nađu u knjizi, autor moli da pošalju biografije tih ličnosti sa jednom njihovom fotografijom. I ove priloge treba slati na navedeni e-mail.


Pošto štampanje svake knjige košta, autor moli i sve Srbe iz Duvna, pre svega one koji imaju privatni biznis ili su na drugi način to u mogućnosti, da pomognu izdavanje ove knjige sa određenim, pa makar i minimalnim, finansijskim iznosima. Te uplate predstavljale bi ujedno i pretplatu na knjigu, a postoji mogućnost da se onima koji to žele objavi i oglas u knjizi (o njihovoj firmi, i sl.).


Autor će rado prihvatiti i sve druge sugestije, predloge, pa i primedbe, a možete ga kontaktirati, osim na navedeni e-mail, i na tel. 064 16 26 663. Takođe na taj broj telefona ili na tel. izdavačke kuće „Svet knjige“ (011 / 7247 307) možete naručiti knjigu „Poznati Duvnjaci“.


Knjiga se može i direktno kupiti u prostorijama izdavačke kuće u Beogradu, u Bulevaru despota Stefana 15, III sprat.


                          Srbi Duvna
Dokumentarni film "Rašćani, selo kojeg nema"

Film možete pogledati na youtube kanalu


Pogledajte stari video o selu RačaniGoran Sangut Govor, Vracanje ime Tomislavgrad 1990 -DuvnoProsvjed u TomislavgraduSrđani i RašćaniMandino Selo i LipaBuhovo,Eminovo Selo i BlažujTomislavgrad iz zraka (1.6.2013.)


OBAVEŠTENJE 26.5.2018


SLUŽENA LITURGIJA U PRAVOSLAVNOJ CRKVI

U pravoslavnoj crkvi svetoga Nikolaja Čudotvorca u Tomislavgradu danas je služena liturgija i proslava krsne slave ovoga hrama, izgrađenoga davne 1864. godine.

U nazočnosti malobrojnih pravoslavnih vjernika s prostora naše općine, ali i vjernika pristiglih iz nama susjednih općina, kao i Republike Srbije, sveti obred je služio mostarski i duvanjski paroh Radivoje Krulj.


Ceo članak možete pročitati u rublici novosti
Slike možete videti u galeriji

OBAVEŠTENJE 1.5.2018


UDRUŽENJE GRAĐANA “SRBI DUVNA” BEOGRAD OBAVEŠTENJE O ORGANIZACIJI ODLASKA NA LITURGIJU U DUVNO U 2018.GOD.

Udruženje građana “SRBI DUVNA” u saradnji sa Zahumsko-hercegovačkom eparhijom, a uz blagoslov episkopa Grigorija, organizuje godišnju liturgiju u crkvi Sv. Nikole u Duvnu, koja će se služiti 26,maja, 2018.g. u 10 časova .


Ceo članak možete pročitati u rublici novosti